Akupunktur som fertilitetsbehandling

Rikke er RAB-registreret akupunktør, og har stor erfaring i at hjælpe dig, der har fertilitetsudfordringer.
Book en tid hos Rikke

Akupunktur som fertilitetsbehandling

En harmonisk og regelmæssig menstruationscyklus kan have afgørende betydning for fertiliteten. En cyklus, der enten er for kort, for lang, for uregelmæssig eller helt udebleven kan gøre det vanskeligt at blive gravid.

Der er en meget lang og efterprøvet tradition for behandling af infertilitet og gynækologiske lidelser inden for traditionel kinesisk medicin. Akupunktur er derfor i dag en velegnet behandlingsmetode til regulering af alle typer af menstruationsubalancer, såfremt der ikke kan påvises en fysiologisk ændring af livmoder eller æggestokke som eksempelvis blokerede æggeledere eller fysiske forandringer af livmoderen.

Akupunktur kan bidrage til at regulere de hormonelle ubalancer, der gør det svært at blive gravid blandt andet ved at øge og harmonisere blodgennemstrømningen i livmoder og æggestokke, og styrke modningen og kvaliteten af både slimhinde og æg. Derudover virker akupunktur afspændende og stressdæmpende på både krop og sind.

Rikke har specifik indsigt i behandling af kvinder med PCOS, der i dag er en af de mest hyppige årsager til fertilitetsproblemer hos kvinder. Akupunktur har i flere studier vist god effekt i forhold til at regulere nogle af de symptomer, der er relateret til PCOS, og dermed øge chancerne for graviditet, uanset om du prøver naturligt eller er i et fertilitetsbehandlingsforløb.

Hos mænd skyldes fertilitetsproblemer oftest nedsat sædkvalitet. Akupunktur kan også være med til at øge blodcirkulationen til testikler, og dermed styrke sædcellernes kvalitet og bevægelse.

Kan jeg få akupunktur sammen med medicinsk fertilitetsbehandling?

Overvejer du at prøve akupunktur som en understøttende behandling til din fertilitetsbehandling, er der her svar på nogle ofte stillede spørgsmål, som måske kan hjælpe dig:

Hvornår skal jeg gå i gang med akupunkturbehandlingerne?

Jo hurtigere, jo bedre! MEN det er aldrig for sent at starte akupunkturbehandlinger, og der er gode muligheder for at stabilisere kroppen, selvom du allerede er kommet i gang med fertilitetsbehandlingen. Opstart op til 3 måneder inden du går i gang med fertilitetsbehandlingen kan anbefales. Behandlingen vil have fokus på at forberede kroppen og det hormonelle system til selve den medicinske behandling samt reducere nogle af de symptomer, der har en negativ indvirkning på fertiliteten.

Hvordan påvirker behandlingen min fertilitetsbehandling?

Når man er i et fertilitetsbehandlingsforløb, ønsker man at gøre alt, hvad man kan, for at optimere sine chancer for graviditet. Flere par vælger efterhånden at supplere med akupunktur, og det skyldes ikke mindst, at mere og mere forskning viser, at akupunktur kan supplere og understøtte den medicinske behandling. Senest har et britisk studie fra januar 2020 vist, at andelen af kvinder, der blev gravide i forbindelse med fertilitetsbehandling, var signifikant højere for den gruppe, der havde modtaget understøttende akupunktur. Derfor anbefaler og tilbyder flere fertilitetsklinikker også akupunktur som et supplement.

 

Akupunktur kan styrke slimhindens kvalitet og tykkelse, støtte modningen af æg og dermed optimere betingelserne for at ægget sætter sig fast og bliver til en graviditet. Akupunktur kan også være med til at regulere de bivirkninger som mange kvinder kan opleve i forbindelse med den medicinske behandling, såsom hedeture, hovedpine, søvnløshed, ømme bryster og voldsom træthed samt psykiske symptomer som stress i forbindelse med behandlingsforløbet.

Hvordan tilpasses akupunkturbehandlingen mit forløb på fertilitetsklinikken?

Et akupunkturforløb vil blive tilpasset fertilitetsbehandlingens faser og den behandlingsprotokol, som klinikken har fastlagt for dig. Akupunkturbehandlingerne lægges derfor oftest i forbindelse med nedregulering (hvis du er i lang protokol), under ægstimuleringen, lige inden ægudtagning og i forbindelse med ægoplægningen.

Rikke Lindhard samarbejder med Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse (LFUB), og tilbyder alle medlemmer af foreningen 20% rabat på et behandlingsforløb på 6 behandlinger.

Har du flere spørgsmål, som du ønsker svar på, er du meget velkommen til at kontakte Rikke til en gratis og uforpligtende snak.

I klinikken har vi flere behandlingstilbud til dig,

der gerne vil styrke din fertilitet

Læs mere her
Har du behov for at snakke med nogen?

Vores fertilitetscoach er klar til at hjælpe dig.

Mød Malene her