Akupunktur til dig, som er gravid

At være gravid er helt fantastisk, men det kan også være forbundet med symptomer som kvalme, opkastning, halsbrand, forstoppelse, ekstrem træthed mm., der skyldes de hormonelle og fysiologiske forandringer, kroppen gennemgår i løbet af en graviditet. Akupunktur er en sikker og bivirkningsfri metode til at lindre nogle af de symptomer, der opstår, og kan være med til at styrke din krop og dit velvære i takt med graviditetens udvikling.

Rikke er uddannet akupunktør, med speciale i gynækologi. Derfor kan hun hjælpe dig, der oplever gener i din graviditet.

Book en tid

Akupunkturbehandling i graviditeten

Akupunktur under graviditeten er inden for de sidste mange år steget markant som en alternativ behandlingsform til mange af de gener, der ofte følger en graviditet. Det skyldes ikke mindst, at akupunktur efterhånden er dokumenteret som en meget sikker og blid behandlingsform med meget få bivirkninger. Når du får akupunktur ved en uddannet akupunktør og behandles ud fra en skræddersyet diagnose på baggrund af dine symptomer, kan behandlingerne have en dyb balancerende effekt på dit nerve- og hormonsystem samt dit fysiske og psykiske velvære og dermed øge chancen for en sund og harmonisk graviditet. Akupunktur under graviditeten er derfor gavnlig – også selvom du ikke har gener.

Akupunktur kan blandt andet have en lindrende virkning på følgende graviditetsbetingede lidelser:

  • Kvalme og opkast
  • Stress, angst eller depression under graviditet
  • Hovedpine og migræne
  • Forstoppelse og hæmorider
  • Iskiassmerter
  • Ekstrem træthed
  • Halsbrand

Akupunktur som fødselsmodnede behandling

Fødselsmodning ved hjælp af akupunktur har til formål at understøtte og styrke den naturlige modningsproces, kroppen gennemgår i de sidste uger op til fødslen.

Fødselsmodnende akupunktur påbegyndes tidligst fra uge 37 med ugentlige behandlinger frem til termin.  Internationale undersøgelser fra blandt andet New Zealand og Norge viser god effekt af fødselsmodnende akupunktur i forhold til at undgå graviditeter langt over termin og dermed medicinsk igangsættelse.

Modningsakupunktur er derfor ikke en igangsættelse, men en naturligt og blid støtte til den naturlige fysiologiske proces, som kroppen gennemgår for at blive klar til en fødsel.

I tvivl om akupunkturen kan hjælpe dig?

Så er du er altid velkommen til at kontakte Rikke eller til at booke en uforpligtende og gratis afklarende samtale.

Du kan skrive direkte til Rikke på mail: rikkeaku@klinikundervaerk.dk eller ringe til klinikken på tlf. 20340934.

Book en tid

Sygeforsikring Danmark

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til akupunktur.
Er du medlem og ønsker tilskud, så informer os herom, så vi kan registrere dit tilskud.

Se alle vores

tilbud til dig, som er gravid

Læs mere her
Vil du gerne træne i din graviditet?

Vi har flere ugentlige hold i GravidPilates

Læs mere her