Akupunktur

Hos os kan du få akupunktur hos Rikke Lindhard, der har speciale i fertilitet og gynækologi.

Rikke er RAB-registreret behandler, og har en 2,5-årig akupunkturuddannelse, som lever op til de højeste internationale standarder og kvalitetskrav. Det er din garanti for, at du får en professionel og faglig kompetent behandling.

Book en tid hos Rikke

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en behandlingsform inden for traditionel kinesisk medicin, og er efterhånden en velanset og udbredt behandlingsform til både forebyggelse og behandling af en lang række af lidelser.
Behandlingen foregår ved, at der indsættes ganske tynde, sterile nåle i nøje udvalgte punkter fordelt på hele kroppen, som har en afbalancerende virkning på både krop og psyke. Nålene stimulerer og aktiverer blandt andet kroppens nerve- og hormonsystem, og er derfor en velegnet og bivirkningsfri behandlingsform til regulering af alle ubalancer relateret til menstruation, fertilitet og graviditet.

Akupunktur kan blandt andet bidrage til øget blodgennemstrømning i livmoderen og styrke slimhinde og ægmodning, regulere hormonelle ubalancer, der gør det svært at blive gravid og dæmpe stress og spændinger i både krop og sind.

Akupunktur er desuden et effektivt supplement til medicinsk fertilitetsbehandling, og der er efterhånden god dokumentation for, at akupunktur kan være med til at øge chancen for graviditet under et fertilitetsbehandlingsforløb.

Akupunktur som fertilitetsbehandling

En harmonisk og regelmæssig menstruationscyklus kan have afgørende betydning for fertiliteten. En cyklus, der enten er for kort, for lang, for uregelmæssig eller helt udebleven kan gøre det vanskeligt at blive gravid.

Der er en meget lang og efterprøvet tradition for behandling af infertilitet og gynækologiske lidelser inden for traditionel kinesisk medicin. Akupunktur er derfor i dag en velegnet behandlingsmetode til regulering af alle typer af menstruationsubalancer, såfremt der ikke kan påvises en fysiologisk ændring af livmoder eller æggestokke som eksempelvis blokerede æggeledere eller fysiske forandringer af livmoderen.

Akupunktur kan bidrage til at regulere de hormonelle ubalancer, der gør det svært at blive gravid blandt andet ved at øge og harmonisere blodgennemstrømningen i livmoder og æggestokke, og styrke modningen og kvaliteten af både slimhinde og æg. Derudover virker akupunktur afspændende og stressdæmpende på både krop og sind.

Rikke har specifik indsigt i behandling af kvinder med PCOS, der i dag er en af de mest hyppige årsager til fertilitetsproblemer hos kvinder. Akupunktur har i flere studier vist god effekt i forhold til at regulere nogle af de symptomer, der er relateret til PCOS, og dermed øge chancerne for graviditet, uanset om du prøver naturligt eller er i et fertilitetsbehandlingsforløb.

Hos mænd skyldes fertilitetsproblemer oftest nedsat sædkvalitet. Akupunktur kan også være med til at øge blodcirkulationen til testikler, og dermed styrke sædcellernes kvalitet og bevægelse.

Kan jeg få akupunktur sammen med medicinsk fertilitetsbehandling?

Overvejer du at prøve akupunktur som en understøttende behandling til din fertilitetsbehandling, er der her svar på nogle ofte stillede spørgsmål, som måske kan hjælpe dig:

Hvornår skal jeg gå i gang med akupunkturbehandlingerne?

Jo hurtigere, jo bedre! MEN det er aldrig for sent at starte akupunkturbehandlinger, og der er gode muligheder for at stabilisere kroppen, selvom du allerede er kommet i gang med fertilitetsbehandlingen. Opstart op til 3 måneder inden du går i gang med fertilitetsbehandlingen kan anbefales. Behandlingen vil have fokus på at forberede kroppen og det hormonelle system til selve den medicinske behandling samt reducere nogle af de symptomer, der har en negativ indvirkning på fertiliteten.

Hvordan påvirker behandlingen min fertilitetsbehandling?

Når man er i et fertilitetsbehandlingsforløb, ønsker man at gøre alt, hvad man kan, for at optimere sine chancer for graviditet. Flere par vælger efterhånden at supplere med akupunktur, og det skyldes ikke mindst, at mere og mere forskning viser, at akupunktur kan supplere og understøtte den medicinske behandling. Senest har et britisk studie fra januar 2020 vist, at andelen af kvinder, der blev gravide i forbindelse med fertilitetsbehandling, var signifikant højere for den gruppe, der havde modtaget understøttende akupunktur. Derfor anbefaler og tilbyder flere fertilitetsklinikker også akupunktur som et supplement.

 

Akupunktur kan styrke slimhindens kvalitet og tykkelse, støtte modningen af æg og dermed optimere betingelserne for at ægget sætter sig fast og bliver til en graviditet. Akupunktur kan også være med til at regulere de bivirkninger som mange kvinder kan opleve i forbindelse med den medicinske behandling, såsom hedeture, hovedpine, søvnløshed, ømme bryster og voldsom træthed samt psykiske symptomer som stress i forbindelse med behandlingsforløbet.

Hvordan tilpasses akupunkturbehandlingen mit forløb på fertilitetsklinikken?

Et akupunkturforløb vil blive tilpasset fertilitetsbehandlingens faser og den behandlingsprotokol, som klinikken har fastlagt for dig. Akupunkturbehandlingerne lægges derfor oftest i forbindelse med nedregulering (hvis du er i lang protokol), under ægstimuleringen, lige inden ægudtagning og i forbindelse med ægoplægningen.

Rikke Lindhard samarbejder med Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse (LFUB), og tilbyder alle medlemmer af foreningen 20% rabat på et behandlingsforløb på 6 behandlinger.

Har du flere spørgsmål, som du ønsker svar på, er du meget velkommen til at kontakte Rikke til en gratis og uforpligtende snak.

Akupunktur og graviditet

At være gravid er helt fantastisk, men det kan også være forbundet med symptomer som kvalme, opkastning, halsbrand, forstoppelse, ekstrem træthed mm., der skyldes de hormonelle og fysiologiske forandringer, kroppen gennemgår i løbet af en graviditet. Akupunktur er en sikker og bivirkningsfri metode til at lindre nogle af de symptomer, der opstår, og kan være med til at styrke din krop og dit velvære i takt med graviditetens udvikling.

Hvordan foregår akupunkturbehandling?

Når du kommer første gang, er der afsat 1 ½ time til en grundig samtale om og undersøgelse af det, du ønsker behandling for. De efterfølgende behandlinger vil hver gang blive justeret i forhold til hvordan du reagerer på behandlingen og de aktuelle symptomer. Hver enkelt behandling udøves på baggrund af en dybdegående og individuel diagnose, der ikke kun fokuserer på de aktuelle symptomer, men også på selve årsagen bag, så vi får fat i roden til lige netop DIN ubalance.

Hvad enten du overvejer at blive gravid, aktivt forsøger at blive gravid naturligt, eller er i et fertilitetsbehandlingsforløb, tilpasses behandlingen lige præcis til det sted, hvor du er i din cyklus eller i dit forløb.

Under behandlingen kan Rikke udover kropsakupunktur også bruge øreakupunktur, cupping og elektroakupunktur, hvor der sættes ganske let strøm til nålene, for at booste effekten.

Længden og antallet af behandlinger vil afhænge af din specifikke problematik. Der skal som minimum forventes 4-6 behandlinger. Behandlingen vil ofte ledsages af ”hjemmearbejde” i form af kost, livsstilsråd mm., når og hvis det er relevant for behandlingsforløbet.

I klinikken har vi flere behandlingstilbud til dig,

der gerne vil styrke din fertilitet

Læs mere her
Har du behov for at snakke med nogen?

Vores fertilitetscoach er klar til at hjælpe dig.

Mød Malene her