Efterfødselstjek

I klinikken har vi stor erfaring i at vurdere og behandle problematikker, der opstår som følge af en graviditet og fødsel.

Det er selvfølgelig ikke alle kvinder, der har problemer med kroppen, efter de er blevet mødre. Men selvom man ikke har ondt, kan man opleve usikkerhed i sin “nye krop” – fx i forbindelse med at genoptage træning eller sexlivet.

Det kan også være, du har fået et kejsersnitarvæv, som du gerne vil give den rette opmærksomhed.

Til disse kvinder tilbyder vi et efterfødselstjek som en tryghedsundersøgelse.

Hvad får jeg ved et efterfødselstjek?

Vores efterfødselstjek er for dig, som ønsker en kort undersøgelse af din “morkrop” efter fødsel og graviditet – med fokus på det, som fylder hos dig.

Det kan fx. være din bækkenbundsfunktion, dine mavemuskler og din kernefunktion eller dit kejsersnit-arvæv.

Der vil ikke være fysioterapeutisk behandling ved et tjek, men du vil få rådgivning til, hvordan du evt. kan gribe din genoptræning an, samt få en vurdering af om du har udfordringer der giver behov for videre behandling.

Tjekket er en tryghedsundersøgelse, og du er velkommen, når det føles relevant for dig. Du behøver derfor ikke vente til efter din 8-ugers undersøgelse. Modsat er det ikke kun til dig, der lige har født eller er på barsel – vi undersøger også gerne dig, der har født for flere år siden. Det er aldrig for sent at blive tryg ved sin morkrop.

Du kan booke et efterfødselstjek hos klinikkens GynObs fysioterapeuter. Vi har lidt forskellige kompetencer, og derfor er det vigtigt, at du booker tid hos den rigtige ud fra, hvad dit ønske for tjekket er:

  • Hvis du ønsker en undersøgelse af din bækkenbund og knibefunktion, kan tiden bookes ved både Michelle, Anne Sofie, Mette eller Anette, da vi alle er efteruddannet GynObs fysioterapeuter.
  • Hvis du ønsker en undersøgelse af dit kejsersnit, så kan tiden bookes hos både Mette, Anette, Michelle eller Anne Sofie, da vi alle har viden, efteruddannelse og erfaring i at behandle arvæv.
  • Hvis du ønsker en vurdering af dine mavemuskler og vejledning i korrekt genoptræning af kernen, kan tiden med fordel bookes ved Mette eller Michelle, da det er dem, der har størst viden og erfaring med genoptræning af delte mavemuskler.

Hvis du oplever smerter eller udfordringer med fx underlivet anbefaler vi, at du i stedet for tjekket booker tid til en 1. konsultation, efterfødsel.

“Der er en grund til klinikkens navn!
Jeg fik et efterfødselstjek hos Michelle. På den halve time nåede vi både bækkenbundstjek,
undersøgelse af mine mavemuskler og en vigtig snak om, hvordan man som mor også passer på sig selv.
Det var både et fysisk og mentalt check in, og jeg vil varmt anbefale alle (nybagte) mødre
at tage forbi klinikken – for både krop og psyke.
Det gør underværker.”
Udtalelse fra C, mor til søn på 3 mdr.

Har du behov for et efterfødselstjek?

I klinikken er vi fire fysioterapeuter, der alle har stor erfaring i behandling og vejledning til at komme godt i gang efter fødslen, og vi tilbyder alle et efterfødselstjek.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte klinikken på mail hej@klinikundervaerk.dk.

Book en tid i dag

Sygeforsikringen Danmark

Sygeforsikring Danmark yder ikke tilskud til et Efterfødselstjek. Hvis det vurderes, at der er behov for yderligere behandling eller træning, vil der til dette være mulighed for at få tilskud.

Har du

problemer med bækkenbunden?

Læs mere her
Vil du gerne i gang med at løbe (igen)?

Vi har skrevet et blogindlæg til dig, der gerne vil i gang med løbe efter din graviditet og fødsel

Læs det her