Elastic Movement Therapy

Katrine Nørgaard er specialiseret i at hjælpe dig, der oplever problemer som følger af hjernerystelse eller piskesmæld. Hun tilbyder behandling i klinikken den første fredag hver måned.
Book en tid hos Katrine

Hvad er Elastic Movement Therapy?

Når man har fået en hjernerystelse, kan kommunikationen mellem hjerne og krop efterfølgende være helt ude af balance. Det kan medføre, at man svinger mellem aktiviteter, der er for belastende, og hvile der er for passiv. Derfor gælder det om at genskabe kontakten, igennem bindevævet, med den helt rette dosis belastning.

Elastic Movement Therapy (EMT) fokuserer på at bringe kroppens egne ressourcer i spil gennem aktivering af bindevævet. Det opnås ved en blanding af berøring, tryk, bevægelse og dialog. Hovedformålet er at give dig redskaber, så du kan mærke din egen krop, dit eget liv og blive herre over egne valg – og leve derefter.

EMT er en helt konkret hjælp til friere bevægelse, bedre åndedræt og kvalitet i træningen. I forhold til hjernerystelse kan EMT for mange aflaste en del af de HR symptomer der har at gøre med sanseoverstimulering; fx hovedpine og lyd- og lysoverfølsomhed.

I sin praksis bruger Katrine en blid udgave af EMT, hvor hun lader din krop selv bestemme hvor langt den er klar til at slippe i de enkelte bevægelser. Ved behandling holder vi os altså indenfor dit systems begrænsninger.

Hjernen i bevægelse

Katrine er specialiseret i Elastic Movement Therapy (EMT). Hun startede i 2015 sin egen praksis “Hjernen i Bevægelse”. Hun har normalt hjemme i Kbh., men den første fredag i måneden tilbyder hun behandling her i klinikken.

Hendes vinkel på den bedste hjælp til dig med hjernerystelse er, at finde de bevægelser som virker på dig. At finde de øvelser om du rent faktisk får lavet hver dag, fordi du mærker god effekt af dem. Det lyder enkelt, men for mange med hjernerystelse kan det synes helt umuligt at finde de aktiviteter som giver bedring.

Det er her der er brug for hendes ekspertise i bevægelse, hendes erfaring med kroppens signaler og hendes viden om hjernerystelse.

Specialdesignede øvelser

Øvelserne er udviklet med det formål at adressere de udfordringer der opstår i en krop med en rystet hjerne. Med mikrobevægelser der udspringer af åndedrættet forplantes en blødhed fra krop til nakke og kranie. Vi smelter stivheden og skaber fysisk og sensorisk kontaktt mellem krop og hjerne.

Øvelserne skaber den aktive hviletilstand som din hjerne sukker efter. Målet er at balancen mellem hvile og træning bliver en naturlig del af dig, så du lærer, helt uden at anstrenge dig, at kende og overholde dine egne grænser. På den måde skaber du optimale helingsbetingelser for din hjerne.

Aarhus-forløbet

Vil du gerne i gang med at håndtere din hjernerystelse via din krop?

Den første fredag i hver måned er Katrine i klinikken. Hun har derfor sammensat et unikt tre-måneders forløb til dig, hvor det geografisk passer bedre, at komme til behandling i Aarhus.

I forløbet i Aarhus mødes vi mødes en gang om måneden til en 1:1 session med Elastic Movement Therapy, og går i dybden med at åbne for nye bevægelser i krop og hjerne. Til sessionen finder vi ind til de øvelser som du kan arbejde med hjemmefra – øvelser som giver dig en god hjernepause og kvalitet i træningen.

Derudover mødes vi til online-sessioner 2 gange om måneden for at justere øvelserne. Ved online-sessionerne får du ligeledes mulighed for at få optaget Katrines stemme der guider dig i øvelserne, så du har optagelser til din hjemmetræning.

Pris for et samlet 3 måneders forløb i Aarhus:

Ialt 3 EMT sessioner og 6 online sessioner samt træningsudstyr for 5.000 kr.

Introduktionspris er lige nu 4.500 kr.

Du kan kontakte Katrine for spørgsmål eller ved ønske om booking på tlf. 61 33 32 84 eller mail sensingrehab@gmail.com

Du kan læse mere om Katrine, hendes behandling og andres erfaring med effekten på hendes egen hjemmeside her.

Book en tid hos Katrine