Maria Kiørboe

Jeg hedder Maria Kiørboe, og er uddannet zoneterapeut & babyterapeut med særlig indsigt i fertilitet, kvinder og pigers hormonelle ubalancer, graviditet, efterfødsel samt behandling af babyer.

Oprindeligt er jeg uddannet international socialrådgiver og har en kandidatgrad i socialt arbejde. Jeg troede, at jeg skulle bruge mit arbejdsliv som nødhjælpsarbejder ude i verden, men under et udlandsophold hvor jeg arbejdede i en konfliktzone med internt fordrevne flygtninge blev jeg gentagende gange udfordret af, at jeg “kun” måtte tale med folk. Det var så tydeligt, at folk var anspændte, havde fysiske smerter, sov dårligt, led af forstoppelse,  babyer og børn græd etc. Kombinationen af samtale og fx zoneterapi dukkede op i mine tanker – fødderne er “let” tilgængelige og kræver fx ikke at man tager tøjet af, eller har andet udstyr end sine hænder. Min frustration over situationen blev min drivkraft. Jeg sagde op, rejste hjem og påbegyndte min uddannelse til zoneterapeut i 2014, med drømmen om at komme tilbage og kombinere mit arbejde i konfliktzoner med zoneterapi. Livet ville det dog anderledes. I 2015 blev jeg gravid, men mistede barnet i uge 12. Det kom fuldstændig bag på mig, og jeg erfarede efter endnu en spontan abort, at det ikke var helt så let at blive mor, som jeg havde forestillet mig. Dette resulterede i, at jeg under min uddannelse til zoneterapeut blev optaget af både mænd og kvinders fertilitet, hormonelle ubalancer, særligt med fokus på stress og søvn påvirkning og senere kom interessen for efterfødsel og behandling af babyer og børn til. Mit første barn blev født to måneder før termin og efterfødselsforløbet var svært og ensomt. Jeg opsøgte sent i forløbet en dygtig kropsterapeut, og det blev på mange måder min redning.

Som zoneterapeut ønsker jeg, at skabe et rum hvor der er plads til HELE dig. I dette rum skal du ej præstere eller tænke på om det du siger lyder dumt eller forkert. Jeg arbejder ud fra devisen om at alt er okay, du er okay og at ubalancer er en del af tilværelsen. Vi kan aldrig være 100% i balance, men kan lytte til hvad krop og hjerte fortæller os, og være tro mod os selv.

Zoneterapi er i mine hænder blidt og nænsomt. Jeg har erfaring med, at trykpåvirkningen på fødderne får kroppen til at falde til ro, stress og angst dæmpes og det parasympatiske nervesystem aktiveres. Dette påvirker dine indre organer, i særdeleshed dine binyrer, som ofte er på overarbejde.  En rar bivirkning ved zoneterapi er, at man i dagene efter ofte sover bedre, fordøjelsen balanceres og immunforsvaret styrkes. Både børn og voksne kan bruge zoneterapi forebyggende til at være i balance, fysisk og mentalt.

Tilgangen til zoneterapi, som jeg praktiserer, stammer fra traditionel kinesisk medicin. Her arbejdes der med flow og gennemstrømning af energi i kroppen. Ofte er 2-4 behandlinger nok til at ændre en ubalance.

Maria Klinik Underværk

Jeg er Registreret Alternativ Behandler (RAB-godkendt), hvilket betyder, at jeg udover zoneterapi, også er eksamineret i fysiologi, anatomi og sygdomslære samt hvert år tager kurser og efteruddanner mig indenfor mine specialer.

Privat: er jeg gift med Morten. Vi har tilsammen tre drenge. For fire år siden skiftede vi storbylivet i København ud med Mols Bjerge, hvor vi nyder naturen og familielivet.

I finder mig i Klinik Underværk tirsdage og torsdage. Jeg glæder mig til at møde hele dig i Klinik Underværk.

Uddannelse og kurser:

 • Babyterapeut, Dansk Akademi for Kropsterapi
  • Første del, 2019
  • Anden del, 2020
 • Zoneterapeut, At Work Skolen Frederiksberg, 2016
 • Kostvejleder, At Work Skolen Frederiksberg, 2014
 • Cand.soc. i Socialt Arbejde, Aalborg Universitet, 2013
 • Socialrådgiver, international linje, VIA University Aarhus, 2010

Kurser:

 • Tarmsystemet og den kvindelige cyklus, v. Jens Gram, 2023
 • Rebozo-massage v. Martha Obris, 2021
 • Graviditetsbehandlinger, Dansk Akademi for Kropsterapi, 2020
 • Zoneterapi ved barnløshed og fertilitetsudfordringer v. Janni Almosetoft, 2020
 • Fertilitet & overvægt v. Katrine Uglebjerg, 2020
 • Kvinder & pigers ubalancer v. Janni Almosetoft, 2020
 • Ansigtszoneterapi v. Janni Almosetoft, 2020

Maria er RAB-godkendt. Hun er optaget i brancheforeningen DAKOBE (Danmarks Komplementære Behandlere).

Du kan kontakte Maria helt uforpligtende på tlf. 51 20 99 56 eller mail maria@klinikundervaerk.dk

Du kan booke en tid til behandling hos Maria online:

Book tid hos Maria

Sygeforsikringen Danmark

Sygeforsikring ”danmark” og andre sundhedsforsikringer giver tilskud til zoneterapi. Der kræves ikke nogen henvisning fra lægen, men der skal foreligge en lægelig diagnose, der skal oplyses i forbindelse med akupunkturbehandlingen.