Nedsat sædkvalitet

Hvis du som mand har nedsat sædkvalitet, er der hjælp at hente hos os.

Når man måler på om sædkvaliteten er god, handler det ikke kun om antal af levende celler. En prøve tager også højde for udseende, bevægelighed og mængde af sædceller i prøven.

Hvordan foregår behandlingen?

Modsat kvinder, der fødes med alle ægcellerne, danner mænd konstant nye sædceller. Derfor bliver de hele tiden påvirket i både en positiv og negativ retning, alt efter hvad manden udsætter sin krop for. Sædkvaliteten hos den samme mand kan derfor sagtens variere, og de fleste mænd vil på et tidspunkt i deres liv opleve at have nedsat sædkvalitet.

Vi behandler primært nedsat sædkvalitet med terapeutisk laser (Low level laser therapy), da forskning på området har vist, at laserlys signifikant kan forbedre sædcellernes kvalitet. Det biostimulerenede laserlys får mitokondrierne i kroppens celler til at producere mere energi, så cellerne kan udføre deres funktioner bedre. Det vil derfor øge energien i sædcellerne, og på den måde forbedres deres motilitet, altså evne til at bevæge sig, hvilket er afgørende for at der sker en befrugtning. Laserterapien er desuden med til at stimulere til en bedret blodcirkulation i området, samt at modvirke inflammation.

Udover at bruge laser, så undersøger og behandler vi spændinger og arvæv i mave- og bækkenområdet. De reproduktive organer er afhængige af fri bevægelighed, optimal blodforsyning og uforstyrret nerveinnervering for at fungere korrekt.

Vi vejleder i gode arbejds- og siddestillinger samt motionsvaner, da det har stor betydning for sædkvaliteten. Finder vi det relevant, giver vi også hjemmeøvelser. Øvelserne har fokus på bevægelighed, styrke og afspænding omkring bækken, lænd og hofteled.

Mange mænd er ikke bekendt med, at de også har en bækkenbund. Bækkenbunden er ikke kun en muskelgruppe, der er væsentlig hos kvinder ifm. graviditet og fødsel. Bækkenbundsmusklerne spiller også en væsentlig rolle i fertilitetssammenhæng hos mænd. Er musklerne overspændte eller slappe, kan det have en stor betydning for, hvordan blodcirkulationen og nerveforsyningen er i området, ligesom en overspændt bækkenbund hos mænd også kan give smerter.

Der er lavet forskning på området, der viser, at der er en klar sammenhæng mellem underlivssmerter hos mænd og nedsat sædkvalitet. En dysfunktionel bækkenbundsmuskulatur kan desuden have en negativ indvirkning på potensen, og det kan naturligvis have betydning, hvis man forsøger at opnå naturlig graviditet.

Laserterapi

Hvornår skal vi starte og hvor mange behandlinger skal jeg have?

Mænd gives typisk 3-4 laserbehandlinger i ugen op til kvindens ægløsning/ægudtagning. Du instrueres grundigt i at laserbehandle dig selv, og der er smertefrit at få behandlingen.

Hvis du oplever problemer relateret til dit underliv, vil vi gerne starte behandlingen så tideligt som muligt. Er I i medicinsk behandling, så gerne 2-3 måneder før jeres næste forsøg. Sædcellernes udvikling fra det tidlige forstadier til de bliver modne varer nemlig omkring 75 dage. Derfor kan sædkvaliteten være nedsat mere end to måneder efter, at kroppen er blevet udsat for noget der påvirker sædcellerne negativt

Skal vi hjælpe dig til en bedre sædkvalitet?

I tvivl? Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale på mail eller telefon.

Hvis du har spørgsmål til behandlingen, så udfyld vores kontaktformular og skriv gerne lidt om dig selv og dine udfordringer, så vil vi vende tilbage med hjælp der passer lige til dig.

Book en tid i dag

Sygeforsikringen Danmark

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til din behandling eller træning her hos os, da vi er fysioterapeuter og samarbejder med Danmark. Er du medlem og ønsker tilskud, så informer os herom, så vi kan registrere dit tilskud. Du kan ikke bruge en henvisning fra din læge her hos os.

Oplever du

Rejsningsproblemer?

Læs mere her
Har du problemer med

Smerter i underlivet?

Læs mere her