Babyfysioterapi

Vi tilbyder skånsom behandling af din baby, som kan gives allerede en uge efter fødslen. Behandlingen er en kombination af fysioterapi og kranio-sakral terapi, hvor hele kroppen løsnes. Behandlingen har til formål at skabe fri bevægelighed, give diin baby et godt udgangspunkt for at udvikle sig motorisk. Behandlingen kan også hjælpe på din babys fordøjelse og søvn, samt sutteteknik. Det vil typisk kræve to-tre behandlinger, at opnå det bedste resultat, og du vil blive vejledt i øvelser, der sikre at din baby fortsat kan bevæge sig frit, og udvikler sig.

Er du i tvivl om din baby har brug for behandling, kan du holde øje med følgende symptomer:

  • Favoritside: din baby kigger mest til den ene side, og bliver generet, hvis hovedet hjælpes til modsatte side
  • Bananform: din baby ligger med hele kroppen mod den ene side
  • Flyverstilling: når din baby ligger på maven, er underarmene løftede
  • Hovedkontrol fra dag 1 efter fødslen: din baby kan holde sit hoved uden støtte. Hovedkontrollen skal først trænes op i løbet af de tre første måneder. Så hvis din baby kan holde hovedet lige efter fødsel, skyldes det formentlig en låsning/stivhed i nakken.
  • Begrænset motorisk: din baby ligger mest på ryggen og er ikke nysgerrig på at udforske omgivelserne, eller bruge sin krop
  • Besvær med at holde sit hoved når det ligger på maven
  • Besvær med at tage ved brystet eller flasken, og holde suget
  • Fordøjelsesproblemer: luft i maven, forstoppelse eller tynd mave
  • Har svært ved at finde trøst og falde til ro.
  • Søvnproblemer: din baby har svært ved at falde i søvn, og sove længere stræk ad gangen.

Kom godt fra start som nybagt familie

Skab en tryg base
Din baby har et stort behov for ro og tryghed for at kunne vænne sig til livet uden for den varme livmoder, og lære dig at kende. Brug gerne meget af tiden derhjemme og begræns barselsbesøgene i ugerne lige efter fødslen.

Tilknytning
Gennem omsorg, nærkontakt og øjenkontakt, skabes en god og tæt tilknytning mellem dig og din baby. Denne tilknytning er vigtig for at din baby føler sig tryg, og mærker at det bliver mødt i sine behov. Og det er hele forudsætningen for at din baby har modet på at udvikle sig.

Forældretid
Husk dig selv, og sørg for at skabe små åndehuller, hvor du kan lade op. Det er de små åndehuller der kan gøre det nemmere at komme igennem dagen, og giver dig fornyet energi til at være nærværende over for din baby. Og det er netop dette nærvær, der styrker tilknytningen mellem jer. Så lad opvasken stå, og hvil dig når det er muligt.

Mavetid
At kunne ligge på maven og have en god hovedkontrol, er det første og vigtigste din baby skal øve sig på. Du kan starte med at øve dette kort tid efter fødslen, men kun i få minutter ad gangen, og når din baby er frisk og veltilpas. Sørg for at din baby ligger på sine underarme, og støt på albuerne, så han/hun hjælpes til at holde stillingen. På denne måde lære din baby at ligge stabilt på maven, og får opbygget en god styrke i nakke- og skuldermusklerne, som er med til at give den gode hovedkontrol, og hjælper din baby når det skal lære at krybe og kravle.

Har min baby brug for fysioterapi?

I tvivl om din baby har brug for fysioterapi?
Er du i tvivl, om din baby har brug for behandling? Så kan du booke et babytjek på 30 min hos klinikkens babyfysioterapeut Rikke. Hun vil lave en undersøgelse af din baby for evt. låsninger og spændinger, og vurderer om en behandling er relevant. Ved tjekket får du vejledning i, hvordan du kan hjælpe dit barn derhjemme med øvelser.
Du kan også altid kontakte Rikke direkte på mail rikke@klinikundervaerk.dk for at høre nærmere til den behandling, hun tilbyder.

Book din tid

Sygeforsikringen Danmark

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til din behandling eller træning her hos os, da vi er fysioterapeuter og samarbejder med Danmark. Er du medlem og ønsker tilskud, så informer os herom, så vi kan registrere dit tilskud. Du kan ikke bruge en henvisning fra din læge her hos os.

Klinikkens zoneterapeut Maria tilbyder

babyterapi i klinikken eller hjemme hos jer

Læs mere her
Rikke har ugentlige hold i

BabyMotorik

Læs mere her