Kejsersnitbehandling

Har du født ved kejsersnit? Så har du fået et ar, du skal give opmærksomhed, så det ikke giver dig komplikationer hverken nu eller i fremtiden. Dit ar følger dig resten af livet, så det er vigtigt at få det gjort til en integreret del af din krop.

Gener efter kejsersnit

Omkring 20% af alle fødsler foregår ved et kejsersnit. Men vores erfaring er, at meget få føler sig ordentligt informeret om den betydning et kejsersnit har for kroppen, for fremtiden og for din baby.

Vi har stor erfaring i at forebygge og behandle komplikationer forbundet med dit kejsersnitar. Vi tilbyder både individuel behandling, behandling af din baby og et specialiseret efterfødselshold til dig der har født ved kejsersnit.

For de fleste kvinder, betyder det meget, at deres kejsersnit heler flot og bliver pænt. Men vil man forebygge, at der kan opstå komplikationer senere hen, så er man nødt til også at koncentrere sig om de lag, der ligger dybere end huden.

Et ubehandlet kejsersnitar kan give:

  • Smerter, typisk i lænd, bækken, baller og underlivet.
  • Problemer med fordøjelse og blærefunktion.
  • Udfordringer med fertiliteten og den kvindelige cyklus.
  • Smerter under samleje.
  • Nedsat kredsløb i underlivet, hvilket kan betyde væskeophobning i bækkenet.
  • Stramhed i bindevævet.
  • Smerter og komplikationer langt fra arret, såsom skuldersmerter og nakkespændinger.
  • Nedsat bevægelighed i bækkenområdet.
  • Ubehag ved berøring.
  • Øget risiko for kirurgiske komplikationer ved operationer senere i livet.

Behandling af kejsersnit

Symptomerne kan godt være måneder eller år om at opstå, så du vil ikke nødvendigvis forbinde dem med dit kejsersnit. Arvæv i bughulen kan få betydning for organernes funktion, fordi det binder strukturer sammen, nedsætter bevægelighed og blodkredsløbet. Arvæv bliver mere stramt og rigidt med tiden, og din krop vil på bedste vis forsøge at kompensere for arvævet, så flest mulige funktioner i kroppen opretholdes. Det kan få betydning for dit bevægemønster og din holdning, og så kan det give problemer andre steder i kroppen end lokalt omkring arret.

Hos os har vi stor erfaring med at undersøge og behandle kejsersnitar. Vi behandler arvævet i dybden med manuelle teknikker, og slutter typisk af med laserterapi for at fremme heling og dæmpe inflammation. Du vil desuden blive instrueret i relevante hjemmeøvelser og får teknikker til, hvordan du selv kan arbejde med dit ar derhjemme i hverdagen.

Hvis du har behov for det, så er der ved behandlingen god tid til at snakke om din fødselsoplevelse og om de følelser, som kan være forbundet med dit kejsersnit. Vi oplever, at det kan være rigtig vigtigt og sundt at få bearbejdet oplevelsen.

Pernille fik undersøgt og behandlet sit kejsersnit hos Anne Sofie 7 måneder efter sin fødsel. Hun fik foretaget akut kejsersnit efter en 36 timer lang fødsel:

“Jeg følte ikke, at jeg havde fået nok information og viden om arret på sygehuset, hvilket gav anledning til rigtig mange spørgsmål, usikkerhed og tvivl. Selvom mit kejsersnit er fint og flot, så oplever jeg det nipper, strækker og mærkes underligt til tider. Men jeg vidste ikke, om det var normalt, eller om jeg selv kunne gøre noget ved det. Jeg blev anbefalet Klinik Underværk, og kunne sagtens genkende mig selv i det de beskrev på deres hjemmeside. Jeg fik hurtigt booket en tid hos Anne Sofie. Da jeg trådte ind i klinikken, følte jeg mig straks velkommen, og fik en følelse af velvære og afslapning. Lokalerne er meget hyggelige, lyse og der er bare rart at være der. Jeg kom ind til Anne Sofie, og hun spurgte ind til min fødsel og hele mit forløb bagefter, mine gener, og hvordan jeg havde det med det hele. Hun spurgte også ind til, hvordan min søn havde det. Hun forklarede mig grundigt, hvorfor jeg oplevede mine symptomer fra arret, og satte mig ind i, hvordan hun kunne hjælpe.

Efter en god snak, undersøgte hun mit ar og området omkring det. Det gjorde lidt ondt, og nogle af de smerter jeg fik, kunne jeg godt kende fra min hverdag, når jeg løfter Benjamin.
Hun gav maven og arret en omgang dyb massage. Hun hjalp mig bagefter med at øve dybe vejrtrækninger, som jeg opdagede, kan være udfordrende for mig. Dette følte jeg var en stor ekstra bonus, som jeg ikke havde forventet inden. Til slut viste hun mig nogle øvelser, og specielle greb jeg kunne lave hjemme, som ville hjælpe til mit ars bevægelighed. Men allerede bare efter hendes massage føltes arret helt fuldstændig anderledes! Meget mere varmt, bevægeligt og behageligt.

Anne Sofie fik mig til at føle mig helt tryg. Hun var super professionel og passioneret omkring sit arbejde. Hun er rigtig god til at forklare i et sprog, så man kan forstå det. Jeg fik den viden, som jeg virkelig havde manglet og gode tips til, hvordan jeg selv kan arbejde med arret – og hvad jeg skal være opmærksom på i fremtiden. Alt i alt en rigtig god oplevelse, som jeg ville anbefale til alle der har født ved kejsersnit. 5 ud af 5 stjerner til klinikken herfra.”

Skal vi hjælpe dig med behandling af dit kejsersnit?

Kejsersnit er et af vores specialeområder, og fire af klinikkens fysioterapeuter er specialiserede i at behandle kejsersnit. Vi bruger hinandens erfaring og faglighed til sparring, og derfor er du sikret kompetent rådgivning og behandling, uanset hvilken fysioterapeut du kommer ind til.

Er du i tvivl?
Du kan booke tid til et efterfødsels-tjek hos en af klinikkens fysioterapeuter, hvor du kan få vurderet behovet for behandling af dit kejsersnit.
Tjekket tager udgangspunkt i dig og din fødsel, dine symptomer og dit arvæv. Der vil ofte være en kort undersøgelse af arvævet, ligesom der vil være vejledning i, hvordan vi bedst muligt hjælper dig videre.

Book en tid til kejsersnitbehandling

Sygeforsikringen Danmark

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til din behandling her hos os, da vi er fysioterapeuter og samarbejder med Danmark. Er du medlem og ønsker tilskud, så informer os herom, så vi kan registrere dit tilskud. Du kan ikke bruge en henvisning fra din læge her hos os.

Vi har et specialiseret efterfødselshold til kvinder der har født ved kejsersnit

Klar efter dit Kejsersnit

Læs mere om holdet her
Når man har født ved kejsersnit, er det normalt at opleve

Smerter i underlivet

Læs mere her