Fødselsmodning

Vi tilbyder dig fødselsmodnende behandling fra uge 37+0 i din graviditet. Vores forskellige tilbud er naturlig støtte af din krop op mod fødslen, og vil også kunne bruges som supplement til hindeløsning og medicinsk igangsættelse.

Modningsakupunktur er en naturlig og skånsom forberedelse af din krop op mod fødslen. Den understøtter de faser, der går forud for udvidelsesfasen, ved at afkorte livmoderhalsen og blødgøre livmodermunden. På den måde får din livmoder et godt udgangspunkt til at åbne sig op til de 10 cm. Modningsakupunkturen kan ikke sætte fødslen i gang direkte, medmindre din krop er klar til det, men den vil aktivere din livmoder, og du vil formentlig mærke en murren i underlivet i forbindelse med behandlingen. Denne aktivitet i livmoderen er også med til at forberede din baby på, at der nu skal ske noget andet, og du vil måske kunne mærke øget aktivitet fra din baby.

Foruden de direkte effekter på din livmoder, vil akupunkturen øge dit oxytocin-niveau. Oxytocin er kroppens antistress-hormon, og har en meget positiv effekt på både dig og din baby. Den giver jer en større ro, og jo mere den stimuleres inden du føder, jo mere vil der også være i kroppen hos jer begge under og efter fødslen. Oxytocinet fremmer samtidig din mælkeproduktion, og stimulerer dine veer. Du vil derfor også blive vejledt i, hvordan du kan øge oxytocinet derhjemme.

Hvordan ser et forløb ud?

Vi anbefaler at du starter på modningsbehandlingen 14 dage før din termin, og kommer ind to gange i ugen op til du har født, så kroppen har god til at tage imod effekten af behandlingen. Hvis du kommer senere end det, eller hvis du går over tid, vil du også kunne opnå en effekt. Modningsakupunkturen kan nemlig også bruges som alternativ eller supplement til medicinsk igangsættelse.

 

Når du kommer til den første modningsbehandling, vil der være en samtale omkring de symptomer du oplever lige nu, og om der har været lidt optakt til veer. Du vil også blive spurgt ind til, om der er noget som din behandler skal være særligt opmærksom på, så du føler dig tryg undervejs. Inden nålene sættes i, vil du en afspændende massage, og du får efterfølgende ro til at ligge og slappe af på vores dejlige gravidbriks. De efterfølgende gange afsættes der en halv time, og består udelukkende akupunkturbehandling, men hvor du igen får tid til at ligge og slappe af.

Hvis du ønsker det, kan du booke ekstra tid til dine behandlinger, så du kan få velværemassage i kombination med akupunkturbehandlingen. Du kan også booke rebozomassage hos vores fysioterapeut Mette, som vil være et godt supplement til modningsakupunkturen. Rebozomassage løsner op for spændte muskler og ligamenter i din ryg og dit bækken, og skaber gode pladsforhold til din baby. Ligesom modningsakupunkturen, øger rebozomassagen dit oxytocin-niveau, og kan virke vestimulerende. Du kan læse mere via linket nederst på siden.

Fordele ved modningsakupunktur

  • Aktiverer og blødgøre din livmoder så den har et godt udgangspunkt inden udvidelsesfasen
  • Naturlig stimulering af dine veer
  • Fremmer dit oxytocin-niveau som skaber ro hos dig og din baby, og øger din mælkeproduktion
  • Kan bruges som alternativ eller supplement til medicinsk igangsættelse

Ønsker du naturlig modning til din fødsel?

Du kan få fødselsmodnende behandling hos vores fysioterapeut Rikke, vores zoneterapeut Maria eller vores akupunktør Rikke.
De har alle stor erfaring med behandlingen, og har hjulpet mange gravide godt på vej. Du er altid velkommen til at kontakte dem uforpligtende, for at høre mere

De kan kontaktes uforpligtende på mail: rikke@klinikundervaerk.dk, maria@klinikundervaerk.dk eller rikkeaku@klinikundervaerk.dk eller ringe til klinikken på telefon 20340934.

Vi anbefaler, at du påbegynder behandlingen 14 dage før din termin, men det vil stadig være aktuelt, hvis du kommer i behandling senere end det, eller hvis du er gået over tid.

Book din tid her
Vi har stor erfaring og mange tilbud

til dig, der er gravid

Se alle vores tilbud
Vi tilbyder

rebozobehandling

Læs mere om rebozo