Hvad er rebozo, og hvorfor er det godt?

Rebozo betyder sjal og er et håndhævet stykke stof. Rebozo-teknikken stammer fra indianske jordmødre i Mexico, hvor den stadig i dag bruges som en naturlig del. Man bruger rebozoen til at massere kvindens krop med, via rytmiske bevægelser, både under gravidteten, i selve fødslen og i efterfødselsforløbet.

Der findes både vuggende og rystende teknikker, som løsner blidt op for muskler, ligamenter og led, så spændinger og smerter reduceres. Rebozo virker beroligende for både mor og barn og kan give mere plads til barnet i bækkenet og kan forkorte fødslen. Danske jordmødre bruger det på fødegangene i dag til bl.a. smertelindring og til at indstille barnet mere optimalt i bækkenet, hvis det f.eks. er kommet lidt skævt ned.

Fordele ved rebozomassage:

 • Løsner op for spændte muskler og ligamenter i ryg og bækken
 • Skaber plads til babyen, så den kan ligge sig optimalt i bækkenet
 • Øger ozytocinen og virker dermed beroligende for mor og baby
 • Kan virke vestimulerende og booste kroppen til naturlig igangsætning

Både Mette, Rikke og Maria tilbyder rebozo. De er alle uddannet af jordemoder Marta Orbis, som har bragt rebozo-teknikken til Danmark og som underviser på jordemoderuddannelserne i hele landet. Marta er selv blevet oplært af den indianske jordemoder Angelina Martinez.

Hvad indeholder vores behandling?

Rebozo her på klinikken indebærer både de blide, vuggende og de mere rystende teknikker af kvindens krop for at fremme ro, en afspændt krop og et afbalanceret bækken med god plads til barnet. Rebozo kan gives igennem hele gravidteten og din krop vil føles afspændt og afslappet både under behandlingen og efterfølgende. En behandling kombineres ofte med fysioterapeutisk behandling og massage af din gravide krop.

Mette og Rikke skræddersyer altid behandlingen, så den passer præcist til dig og dine behov.

Kan rebozo vende min baby?

Hvis du har en baby som ligger i tværleje eller i underkropsstilling, kan rebozo suppleret med hjemmeøvelser stimulere barnet til at vende sig i hovedstilling (hovedet nedad). Jo længere du kommer i graviditeten jo større bliver barnet og dermed mindskes pladsen i bækkenet, så for optimal udbytte af rebozoen anbefaler vi, at du kommer inden 36. graviditets uge.

Hvis du står overfor et vendingsforsøg, kan rebozo kombineret med fysioterapeutiske teknikker, hvor fascien og musklerne dybt i bækkenet blidt afspændes, optimere chancerne for et vellykket vendingsforsøg. Efter endt behandling vil din krop være godt afslappet og afspændt forud for vendingsforsøget, hvilket gør det er nemmere at vende barnet. Hvis muligt opfordrer vi til at din partner kommer med til behandlingerne, så han/hun kan lære nogle af teknikkerne, så I sammen hjemme kan forberede jer bedst muligt.

Kontakt gerne Mette eller Rikke direkte via mail eller ring til klinikken inden dit vendingsforsøg, så I sammen kan lægge en plan for et forløb.

“Jeg var til et vendingsforsøg i uge 37, som desværre ikke var en succes. Baby blev ikke vendt og det gjorde rigtig ondt på mig. Både min partner og jeg var dog opsat på, at vi selvfølgelig skulle prøve endnu et vendingsforsøg, men denne gang måtte vi forberede os så godt, vi kunne. Jeg tog derfor kontakt til Mette, som jeg var blevet anbefalet. Mette bookede mig med det samme ind til rebozo-behandlinger. Jeg var til nogle rigtig gode behandlinger hos Mette, hvor jeg blev mødt med professionalisme og venlighed. Mette gav desuden nogle rigtig gode øvelser, vi kunne lave hjemme mellem behandlingerne, så min krop var så forberedt som muligt på vendingsforsøg nummer 2. Det handlede både om at skabe plads i bækkenet, forberede vævet og smertelindring. Min krop var derfor top forberedt til vendingsforsøg nummer 2. Heldigvis blev det en succes, og overlægen fik vendt baby korrekt! Selvom det også gjorde ondt anden gang, var det en god oplevelse, hvor vi følte os forberedte og klar – og det tror jeg i høj grad skyldes den forberedelse og de øvelser, vi havde fået hos Mette. Det var en kæmpe lettelse at få vendt baby, men hvis ikke det var lykkes til vendingsforsøg nummer 2, var det også en tryghed i at vide, at vi i det mindste havde gjort alt hvad vi kunne. Heldigvis lykkes det!”: Laura.

Skal din partner have redskaber til fødslen?

Så kan I booke en times privat parsession (direkte link til tidsbestilling), hvor I lærer hvordan I bruger rebozoen både nu i graviditeten og under fødslen. Efter endt session kan din partner give dig lækker og afslappende massage, som løsner op for spændte muskler og skaber en dejlig ro i din gravide krop.

Til parsessionen gennemgår vi teknikker som:

 • Afspænder og udstrækker, hvilket kan lindre smerter i bækken og ryg
 • Skaber ro og et afslappet nervesystem
 • Kan hjælpe din baby med at indstille sig korrekt i bækkenet
 • Smertelindrer under fødslen
 • Vestimulerende teknikker

Der er afsat 60 min, så vi har god til at prøve alle teknikker, så I føler jer sikre og trygge i dem.
Vi snakker om hvilke teknikker, som I med fordel kan lave allerede nu, og hvilke der er gode under fødslen.

Har du lyst til en rebozobehandling?

En behandling med rebozo hos Mette eller Rikke kombineres gerne med behandling og massage af din gravide krop. Desuden giver de relevante hjemmeøvelser, hvis der vurderes behov for dette.

Mette kan kontaktes på mail mette@klinikundervaerk.dk, og Rikke på rikke@klinikundervaerk.dk.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til klinikken på telefon 20340934.

Book din tid her

Parworkshop i Rebozomassage hos Rikke Lindgaard

Kom med på en workshop, hvor du og din partner får vejledning i de forskellige teknikker, som bruges ved rebozomassage, og hvor I sammen kan blive klogere på, hvordan det gavner kroppen, og kan optimere pladsforholdene omkring livmoder og baby.

Der vil være fokus på at vise afspændende øvelser, som kan anvendes under hele din graviditet, samt gavnlige øvelser i forbindelse med selve fødslen, herunder ve-fremmende teknikker.

 • Torsdag den 16. november kl. 18.30-20.00
 • Torsdag den 14. december kl. 18.30-20.00

Pris: 300 kr.

Book din plads her
Vi tilbyder

Fødselsmodnende behandling

Læs mere
Vi har flere ugentlige hold i

GravidPilates

Læs mere her