Hvad er rebozo, og hvorfor er det godt?

Rebozo betyder sjal og er et håndhævet stykke stof, som har sin oprindelse fra Mexico. Det bliver dagligt brugt af de mexicanske indianske jordemødre til at behandle b.la. graviditetsgener. Man kan bruge rebozoen til at massere kvindens krop med, via rytmiske bevægelser, både under gravidteten, i selve fødslen og i efterfødselsforløbet.

Der findes både simple vuggende og løftende teknikker, som løsner op for muskler, ligamenter og led, så spændinger og smerter reduceres. Og det virker beroligende for mor og baby og kan give mere plads for baby i bækkenet og forkorte fødslen.

Fordele ved rebozomassage:

  • Løsner op for spændte muskler og ligamenter i ryg og bækken
  • Skaber plads til babyen, så den kan ligge sig optimalt i bækkenet
  • Øger ozytocinen og virker dermed beroligende for mor og baby
  • Kan virke vestimulerende og booste kroppen til naturlig igangsætning

Hvad indeholder vores behandling behandling?

En rebozomassage her på klinikken indebærer de blide, vuggende teknikker af kvindens krop for at fremme ro, en afspændt krop og et afbalanceret bækken med god plads til baby. Denne massage kan gives igennem hele gravidteten.

Hvis du har en baby som enten vender på tværs eller med hovedet oppe, kan rebozomassage suppleret med hjemmeøvelser stimulere barnet til at vende sig rigtig med hovedet nedad. Jo længere du kommer i graviditeten jo større bliver barnet og dermed mindskes pladsen i bækkenet, så for optimal udbytte af rebozomassagen anbefaler vi at du kommer inden 36. graviditets uge.

Hvis du står overfor et vendingsforsøg, kan rebozomassagen afhjælpe ift. at afspænde musklerne og ligamenter i dit bækken, så din krop er mest mulig afslappet forud for vendingsforsøget.

Hvorfor vælge os?

I klinikken er det Mette, der tilbyder rebozomassagen. Hun er uddannet fysioterapeut, og har stor erfaring med at behandle gravide.

Mette er uddannet i rebozobehandling af Marta Orbis – kvinden der har bragt rebozo-teknikken til Danmark. Marta underviser på jordemødreskolerne rundt i hele landet. Hun er selv blevet oplært af den indianske jordemoder Angelina Martinez. Så når du får rebozomassage her i klinikken, kan du være sikker på, at det er med høj kvalitet.

Har du lyst til en rebozobehandling?

En behandling med rebozo hos Mette kombineres gerne med behandling og massage af din gravide krop. Desuden giver Mette relevante hjemmeøvelser, hvis hun vurderer behov for dette.

Mette kan kontaktes på mail mette@klinikundervaerk.dk og på telefon 20340934.