Klar efter dit Kejsersnit

Vores efterfødselshold for dig, der har født ved kejsersnit. Vi vil gerne sikre dig den bedst mulige genoptræning efter din graviditet og fødslen ved kejsersnit. Vi mener, at du er bedst tjent med et specialiseret efterfødselshold, da et kejsersnit skal omfavnes bredt. Meget kan være påvirket efter et kejsersnit, fysisk som mentalt. Og vi elsker at kunne skabe et rum, hvor du kan møde andre kvinder, som også har bragt deres børn til verden ved kejsersnit.

Træning der gør underværker for dig, der har født ved kejsersnit

På holdet træner vi med udgangspunkt i pilates og har fokus på at hjælpe dig til at få god kontakt til din kropskerne, og til at genskabe et godt samarbejde mellem dine ryg- og mavemuskler. Derudover skal træningen styrke din krop, så du er klar til de opgaver, som hverdagen kræver af dig som mor.

Vi træner på måtte med din egen kropsvægt som modstand. Vi krydrer med forskellige pilatesredskaber for at gøre træningen sværere og sjovere, og åndedrættet integreres som en naturlig del af træningen.

Som nybagt mor ved vi, at tid og opmærksomhed til dig selv er begrænset. Og det kan være svært altid at følge med de krav, som hverdagen stiller, hvis man føler, at man er langt fra sit livs bedste form. Din hverdag skal gøre dig stærk, ikke slide på dig. Derfor hjælper vi dig til at blive bevidst om, hvordan du bærer og bruger din krop. Der er masser af skjult træning i alle dine gøremål, så du behøver ikke sætte tid af, for at træne lidt hver dag.

Selvbehandling for et blødt og smidigt arvæv

Du skal lære dit arvæv at kende, og det skal blive en integreret del af din krop. Din instruktør er specialiseret i arvævsbehandling, og hun vil undersøge dit ar og guide dig i selvbehandling. Et arvæv har bedst af at blive løsnet langsomt og blidt, for der kan sidde mange følelser bundet i et ar og den oplevelse, der ligger bag. Så tilgangen er rolig og tryg, og der tages naturligvis højde for arrets brug for ro til heling. Din krop skal leve godt videre med dit kejsersnit. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan, for at forebygge gener, hjælpe til et velfungerende underliv og skabe et godt fundament for en mulig ny graviditet på sigt. Og så skal dit ar blive blødt og smidigt, så du føler, at det er en del af dig. Hver ugentlig træning vil bestå af et kvarters undervisning og guidning i selvbehandling af dit arvæv.

Klar efter dit Kejsersnit-forløbet strækker sig over 10 gange. Vi tager os god tid, så I har mulighed for at lære hinanden at kende, dele erfaringer, oplevelser og følelser omkring det at være mor, og det at have født ved kejsersnit.
Din baby må naturligvis meget gerne deltage. Vi har slyngevugger i studiet, og klinikken er i underetagen, så du kan trygt stille din barnevogn lige udenfor, hvortil der er vindueskig fra vores studie.

Vil du prøve kræfter med holdet Klar efter dit Kejsersnit?

Vi træner 1,5 time i ugen – på små, hyggelige og trygge hold med max 5 deltagere.
Du kan starte på holdet 5-6 uger efter dit kejsersnit, og der er ingen øvre grænse for deltagelse.
Din baby er selvfølgelig velkommen på holdet. Vi har slyngevugger i studiet, og god plads til din barnevogn på grønne rolige arealer lige udenfor klinikken.

Hvis du har spørgsmål til forløbet, så kontakt klinikken på tlf. 20 34 09 34 eller skriv til anette@klinikundervaerk.dk eller mette@klinikundervaerk.dk

Du tilmelder dig holdet samt betaler via vores onlinebooking.
Læs om dine muligheder for tilskud fra Sygeforsikringen ”Danmark” til holdtræningen.

Covid-19: Læs om vores retningslinjer på vores info-side om Corona, som opdateres løbende jf. retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og vores fagforening.
Her skriver vi bl.a., hvad der sker, hvis holdforløbet må afbrydes grundet national eller regional nedlukning, samt hvilke smitteforebyggende tiltag vi gør i klinikken. Læs mere her.

Næste holdforløb

  • Onsdag d. 19/1 kl. 9.30-11.00 ved Mette (10 x træning)
  • Tirsdag d. 8/2 kl. 10.45-12.15 ved Anette (10 x træning)
  • Onsdag d. 6/4 kl. 9.30-11.00 ved Mette (10 x træning)
  • Tirsdag d. 3/5 kl. 10.45-12.15 ved Anette (10 x træning)

Instruktør

Anette, fysioterapeut og pilatesinstruktør med specialviden indenfor fertilitet, graviditet, kejsersnit og rectus diastase (adskilte mavemuskler).

Mette, fysioterapeut og pilatesinstruktør med specialviden indenfor graviditet, efterfødsel, kejsersnit og rectus diastase (adskilte mavemuskler).

Pris

135 kr. pr. time som betales samlet ved tilmelding. 

Tilmeld forløb
Ved du hvordan du selv kan behandle dit kejsersnitar?

Vi har flere års erfaring i at behandle og forebygge gener efter arvæv

Læs om behandlingen
Vil du gerne have din baby undersøgt efter din fødsel?

Vores babyfysioterapeut har stor erfaring i at behandle babyer født ved kejsersnit

Læs mere her