Klar efter dit Kejsersnit

Velkommen på vores efterfødselshold for dig, der har født ved kejsersnit.
Vi vil gerne sikre dig god genoptræning efter din graviditet og fødslen ved kejsersnit. Kejsersnit skal omfavnes bredt, da meget kan være påvirket efter det, fysisk som mentalt. Derfor er forløbet “Klar efter dit Kejsersnit” meget mere end efterfødselstræning. Det er bl.a. også undervisning i selvbehandling af dit arvæv over mange uger, og det er samvær med andre mødre, som også har bragt deres børn til verden ved kejsersnit. Vi elsker at skabe et rum for jer, hvor I kan mødes om det fælles – og skabe en masse værdi for hinanden.

Du kan starte på forløbet allerede så tidligt efter din fødsel, som du føler dig klar til at skulle ud af døren.

Træning der gør underværker for dig, der har født ved kejsersnit

På holdet træner vi med udgangspunkt i pilates og har fokus på at hjælpe dig til at få god kontakt til din kropskerne, og til at genskabe et godt samarbejde mellem dine ryg- og mavemuskler. Derudover skal træningen styrke din krop, så du er klar til de opgaver, som hverdagen kræver af dig som mor.

Som nybagt mor ved vi, at tid og opmærksomhed til dig selv er begrænset. Og det kan være svært altid at følge med de krav, som hverdagen stiller, hvis man føler, at man er langt fra sit livs bedste form.

Din hverdag skal også gøre dig stærk, ikke kun slide på dig. Derfor hjælper vi dig til at blive bevidst om, hvordan du bærer og bruger din krop sundt. Der er masser af skjult træning i alle dine daglige gøremål, så du behøver ikke at sætte tid af, for at træne lidt hver dag.

Vi træner på måtte med din egen kropsvægt og forskellige træningredskaber som modstand. Åndedrættet integreres som en naturlig del af træningen.

Klinik Underværk

Selvbehandling for et blødt og smidigt arvæv

Du skal lære dit arvæv at kende, og det skal blive en integreret del af din krop. Din instruktør er specialiseret i arvævsbehandling, og hun vil guide dig i selvbehandlingen. Et arvæv har bedst af at blive løsnet langsomt og blidt, for der kan sidde mange følelser bundet i et ar og den oplevelse, der ligger bag. Så tilgangen er rolig og tryg, og der tages naturligvis højde for arrets brug for ro til heling. Din krop skal leve godt videre med dit kejsersnit. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan, for at forebygge gener, hjælpe til et velfungerende underliv og skabe et godt fundament for en mulig ny graviditet på sigt. Og så skal dit ar blive blødt og smidigt, så du føler, at det er en del af dig.

Hver ugentlig træning vil bestå af min. et kvarters undervisning og guidning i selvbehandling af dit arvæv.

I løbet af forløbet vil klinikkens babyfysioterapeut Tanja gæste holdet til 45 minutters undervisning og workshop, hvor jeres babyer er i fokus.
Her har du mulighed for at stille alle de spørgsmål, som du evt. må have, i relation til din babys trivsel, motoriske udvikling og start på livet udenfor din mave og i fødselsoplevelsen.

Undervisningen er praktisk og inkluderer fx. motorikøvelser og babymassage-teknikker, som udvælges til holdet ud fra relevans.

Et forløb varer typisk 8-10 uger, med én ugenlig træning, afhængig af perioden med helligdage og ferier. Vi tager os god tid og har undervisning i 1,5 time pr. gang, så I har mulighed for at lære hinanden at kende, dele erfaringer, oplevelser og følelser omkring det at være mor, og det at have født ved kejsersnit.

Når du slutter dit forløb, så er du velkommen på vores BarselsPilates – et fortsætterhold for barslende mødre, som gerne vil fortsætte pilatestræningen om formiddagen. Her er baby fortsat velkommen.

Udtalelse fra Kristine, der har deltaget på "Klar efter dit Kejsersnit":

Da jeg deltog på “Klar efter dit kejsersnit” fandt jeg hurtigt ud af ikke måtte ses som en bootcamp, men nærmere som kursus, og det er de bedste penge jeg længe har brugt. 

På holdet fik vi ikke blot nogle øvelser som kunne træne os op igen, men vi fik også en dybere forståelse af hvad vores kroppe har været igennem, hvordan det kommer til at påvirke dem fremadrettet og ikke mindst hvordan vi hver i sær kan hjælpe vores krop bedst muligt.

Derudover havde jeg rigtig god gavn af at møde andre mødre jeg kunne spejle mig i. For da ingen i min mødregruppe har været igennem et kejsersnit, var det rart endelig at møde nogen som har haft en lignende oplevelse, af deres fødslen, som jeg.

På holdet havde jeg den store fornøjelse at blive undervist af Mette. Hun er en rigtig dygtig underviser, som både har personligheden og fagligheden på plads.

Hun formår at tilpasse træningen til den enkelte også selvom der undervises på hold, så vi altid kan mærke vores ømme muskler flere dage efterfølgende. Derudover har hun en udstråling og en energi som skaber glæde og gåpåmod så træningen bliver en sand fornøjelse. Man er aldrig i dårligt humør når man har været i Mettes selskab. Alt dette er også årsagen til at jeg efter forløbet “Klar efter dit kejsersnit” meldte mig på “efterfødselstræning – fortsætter”.

Vil du prøve kræfter med holdet Klar efter dit Kejsersnit?

Vi træner 1,5 time i ugen – på små, hyggelige og trygge hold med max 8 deltagere.
Du kan starte på holdet 5-6 uger efter dit kejsersnit, og der er ingen øvre grænse for deltagelse.
Din baby er selvfølgelig velkommen på holdet. Vi har slyngevugger i studiet, og god plads til din barnevogn på grønne rolige arealer lige udenfor klinikken, som kan ses fra vores træningsstudie.

Du tilmelder dig holdet samt betaler via vores onlinebooking.
Læs om dine muligheder for tilskud fra Sygeforsikringen ”Danmark” til holdtræningen.

Hvis du har spørgsmål til forløbet, så kontakt klinikken på tlf. 20 34 09 34 eller skriv direkte til anette@klinikundervaerk.dk mette@klinikundervaerk.dk.

Næste holdforløb

  • Tirsdag d. 2/4 kl. 9.30-11.00 v. Mette (7 x træning af 90 min.)
  • Fredag d. 3/5 kl. 13.00-14.30 v. Mette (8 x træning af 90 min.)
  • Mandag d. 13/5 kl. 10.45-12.15 v. Anette (7 x træning af 90 min.)
  • Tirsdag d. 21/5 kl. 9.30-11.00 v. Mette (7 x træning af 90 min.)

Instruktør

Anette og Mette, GynObs fysioterapeuter og pilatesinstruktører med specialviden indenfor graviditet, efterfødsel, kejsersnit og rectus diastase (adskilte mavemuskler).

Pris

140 kr pr. time som betales samlet ved tilmelding. 

Tilmeld forløb
Ved du hvordan du selv kan behandle dit kejsersnitar?

Vi har flere års erfaring i at behandle og forebygge gener efter arvæv

Læs om behandlingen
Vil du gerne have din baby undersøgt efter din fødsel?

Vores babyfysioterapeut har stor erfaring i at behandle babyer født ved kejsersnit

Læs mere her