Endometriose

Endometriose er en kronisk og smertefuld underlivssygdom, som op mod 10% af alle kvinder i den fødedygtige alder er ramt af. Den giver ofte mange smerter, fordøjelsesproblemer, træthed, nedsat fertilitet og forringet livskvalitet.

Hvad er endometriose?

Endometriose er en underlivssygdom, som skyldes, at væv der ligner livmoderslimhinde, findes i bughulen udenfor livmoderen. Her sætter det sig fast og kan skabe irritation, arvæv og sammenvoksninger. Man regner med, at det skyldes retrograd menstruation.

Diagnosen er svær for lægerne at stille, da symptomerne ikke er entydige, og det tager i gennemsnit seks til ni år fra en kvinde oplever de første symptomer, til hun får stillet diagnosen endometriose.

Der findes endnu ingen behandling, der kan kurere endometriose. Den behandling de fleste tilbydes, er medicinsk i form af smertestillende eller p-piller eller kirurgisk fjernelse af cyster og arvæv.

Symptomerne på endometriose

De fleste kvinder med endometriose har smerter. Det kan både før og under menstruation, omkring ægløsningen, ved vandladning og afføring eller under sex. Smerterne kan dog også opleves mere diffust.

Symptomerne på endometriose varierer og afhænger bl.a. af, hvor det sidder. Endometriose sidder typisk i området omkring blæren, skeden, livmoderen, æggelederne, æggestokkene og endetarmen, men kan også sætte sig helt oppe omkring mellemgulvet, tyk- og tyndtarm.

Derfor kan endometriose, udover smerter, give fordøjelsesproblemer, vandladningsproblemer og fertilitetsproblemer, fordi de påvirker funktionen af underlivets organer. Desuden oplever mange en udpræget træthed.

Har du endometriose? Så lad os hjælpe dig

Vi kan naturligvis heller ikke kurre endometriose. Men vi behandler, helt som lægerne, symptomerne på endometriose – og ofte med rigtig god effekt.

Med dybdegående manuelle teknikker løsner vi sammenvoksninger og de strukturer, som er spændte og påvirket af endometriose. På den måde optimeres mobiliteten i og omkring bækkenet, nervesystemet påvirkes og blodflowet bedres, så organerne har bedre forudsætninger for at fuldføre deres funktioner. Vi supplerer gerne den manuelle behandling med laserterapi, for at fremme den naturlige heling.

Vi instruerer i gode hjemmeøvelser, der bibeholder den øgede bevægelighed, og som desuden hjælper på smerterne, fx mens man har menstruation. For de kvinder der oplever fertilitetsproblemer, anbefaler vi at deltage på vores ”Styrk din Fertilitet” holdforløb.

Hos flere kvinder med endometriose giver det ligeledes rigtig god mening at supplere med indvendig behandling i underlivet for muskelspændinger i bækkenbunden.

Har du brug for hjælp med endometriose?

I tvivl? Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale på mail eller telefon.

Hvis du har spørgsmål til behandlingen, så udfyld vores kontaktformular og skriv gerne lidt om dig selv og dine udfordringer, så vil vi vende tilbage med hjælp der passer lige til dig.

Book en tid i dag

Sygeforsikringen Danmark

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til din behandling eller træning her hos os, da vi er fysioterapeuter og samarbejder med Danmark. Er du medlem og ønsker tilskud, så informer os herom, så vi kan registrere dit tilskud. Du kan ikke bruge en henvisning fra din læge her hos os.

Har du fertilitetsudfordringer?

Vi tilbyder specialiseret fysioterapi til at fremme fertiliteten

Læs mere her
Har du smerter i underlivet?

Vores gynobs fysioterapeut har stor erfaring i behandling, træning og vejledning

Læs mere her