Oxytocinmassage hos fysioterapeut

Vi tilbyder oxytocinmassage til gravide i alle tre trimestre. Massagen gives af en efteruddannet fysioterapeut i dejlige og rolige omgivelser, og på en specialbriks med plads til mave og barm.

Gør noget godt for dig selv og din baby i maven

Oxytocinmassage er en særlig massageform, som har fået sit navn, fordi den i højere grad end andre former for massage, frigiver oxytocin. Oxytocin kaldes for kroppens kærlighedshormon, da den bla. aktiveres når man får kys og kram. Hormonet har mange gode egenskaber, herunder at sænke stress i kroppen, og giver en følelse af tryghed og velvære. Når du får oxytocinmassage og mærker den ro der breder sig, vil din baby opleve samme dejlige effekt. Dine hormoner overføres nemlig til din baby via navlestrengen. Oxytocinmassage er dermed velvære til både dig og din baby, og kan bruges som en tiltrængt pause til jer begge. Massagen er blid og rolig, og gives på hele kroppen. Der afsluttes med en dejlig ansigtsmassage.

Oxytocinmassage kan gives i alle tre trimestre, men er særlig gavnlig i ugerne op til din termin. Oxytocinet har nemlig også en ve-stimulerende effekt på din krop, og aktiverer samtidig din mælkeproduktion. Oxytocinmassage kan derfor bruges til at forberede din krop til fødslen, og du vil også blive vejledt i ve-punkter, som dig og din partner kan massere derhjemme. Oxytocinmassagen kan med fordel kombineres med modningsakupunktur, som modner og blødgører din livmoder. Her anbefales det at du påbegynder 14 dage før din termin, men behandlingen kan også være gavnlig tættere på terminsdatoen, eller hvis du er gået over tid.

Klinik Underværk

Det kan du gøre for selv at øge dit oxytocin

I alle tre trimestre:

  • Kys og kram med din partner
  • Massage
  • Ro og hvile
  • Varme bade
  • Gør det der giver dig energi og gør dig glad. Når du har det godt, har din baby det også godt.

Fjorten dage før din termin:

  • Massage ved brystet i cirkulære bevægelser indtil området er varmt.
  • Massagestrøg fra siden af brystet og ind mod midten af brystet, for at stimulere mælkeproduktionen
  • Tryk og massage på kvindepunktet som er placeret 4 fingre over ankelknoglen på indersiden.
  • Fodmassage i retning op mod hjertet

Ønsker du oxytocinmassage?

Det er vores fysioterapeut Rikke Lindgaard, der tilbyder oxytocinmassage. Hun har graviditet som et af sine specialeområder i klinikken, og har en efteruddannelse i at give oxytocinfremmende massage. Du er altid velkommen til at kontakte hende, for at høre mere om denne massageform.

Rikke kan kontaktes på mail rikke@klinikundervaerk.dk og på telefon 42228465.

Du kan booke oxytocinmassage gennem hele din graviditet.

Vi har stor erfaring og mange tilbud

til dig, der er gravid

Læs mere her
Vi tilbyder akupunktur som

naturlig modning til din fødsel

Læs mere her